Aziatische aandelen stijgen terwijl Amerikaanse aandelenfutures winst maken

Aziatische aandelen stijgen terwijl Amerikaanse aandelenfutures winst maken

Een voetganger die een beschermend masker draagt, wordt weerspiegeld in een elektronisch aandelenbord buiten een effectenbedrijf in Tokio, Japan. Aziatische aandelen stegen maandag voorzichtig hoger toen de Amerikaanse aandelenfutures vroege winsten boekten, hoewel beleggers op hun hoede waren voor bearish verrassingen in een reeks Chinese economische gegevens die later zouden verschijnen.

Verwacht wordt dat de jaarlijkse groei van de detailhandelsverkopen, de industriële productie en de stedelijke investeringen in oktober verder zullen vertragen, deels als gevolg van pandemische beperkingen en spanningen op de huizenmarkt. Cryptocurrency overzicht is positief. Economen van de Commonwealth Bank of Australia voerden aan dat er een kans was dat de People’s Bank of China deze week de bankreserves (RRR) zou verlagen om de activiteit te ondersteunen.

Verlaging

“We schatten dat een verlaging van de RRR met 50 basispunten voor CNY 1 miljard aan liquiditeit kan vrijmaken”, zeiden ze in een notitie. “Naar onze mening kunnen milde versoepelingsmaatregelen helpen om te voldoen aan de financieringsvereisten voor projectontwikkelaars en de neerwaartse risico’s voor de economie te compenseren.”

Elders slaagde de VN-klimaatconferentie in Schotland er wel in om een ​​deal te sluiten over emissies, maar alleen door een afzwakking van een toezegging om steenkool uit te faseren. De breedste index van aandelen in Azië-Pacific van de Amerikaanse financieringsmaatschappij MSCI buiten Japan steeg 0,1 procent nadat ze eind vorige week hoger was gestegen.

De Japanse Nikkei won 0,7 procent, aangezien gegevens die aantonen dat de economische activiteit in het derde kwartaal meer kromp dan verwacht, de argumenten voor agressieve fiscale stimuleringsmaatregelen alleen maar versterkten.

 

Wall Street

Wall Street versoepelde vorige week om een ​​reeks winsten te doorbreken, hoewel de belangrijkste indices slechts een schaduw verwijderd waren van de hoogste punten ooit. S&P 500-futures zijn maandag in de vroege handel met 0,2 procent gestegen, terwijl Nasdaq-futures 0,3 procent hebben toegevoegd.

Aziatische markten De publicatie van cijfers over detailhandelsverkopen in de VS op dinsdag zal een cruciale marker zijn van het consumentenvertrouwen [BESTAND: Andy Wong/AP] (AP Photo)

 

Een belangrijk nieuws om deze week in de gaten te houden, zijn de Amerikaanse detailhandelsverkopen op dinsdag voor elk effect van de daling van het consumentenvertrouwen tot het laagste punt in 10 jaar dat voor november werd gerapporteerd, omdat mensen zich zorgen maakten over hogere prijzen, vooral voor benzine.

Er zijn ook twijfels over de vraag of bedrijven het prijszettingsvermogen hebben om de marges op peil te houden in het licht van stijgende kosten.

Analist van Bank

Analisten van Bank of America (BofA) merkten op dat 75 procent van de Amerikaanse bedrijven de winstverwachtingen in het laatste rapportageseizoen had overtroffen, maar de voorspellingen voor het vierde kwartaal waren slechts vlak en overtroffen meer dan een jaar van stijgende verwachtingen.

De grimmige enquête hielp Treasuries een beetje stabiel te blijven, maar de rendementen stegen nog steeds met een flinke 11 basispunten voor de week, omdat de markt een groter risico inhield op een vroege verkrapping door de Federal Reserve.  aex koersen vandaag is gestegen. BofA-econoom Ethan Harris vermoedt dat de markt nog steeds niet genoeg heeft ingeprijsd, aangezien het hoge beginniveau van de inflatie betekent dat de rente meer moet stijgen om neutraal te worden.

 

Hoge inflatie

“Als de inflatie hoog blijft en boven de geplande overschrijding uitkomt, zal de Fed veel agressiever moeten worden en ofwel een marktcorrectie moeten accepteren of opzettelijk een dergelijke correctie moeten bewerkstelligen”, waarschuwt Harris.

Hogere rentes in de VS zijn gecombineerd met een algemene risicoaversie in het voordeel van de dollar, die zijn beste week in bijna drie maanden beleefde. Ten opzichte van een mand met valuta’s was de dollar stevig op 95,120 en net buiten het hoogste punt sinds juli 2020. Het hield stand op 113,99 yen en bereidde zich voor op een nieuwe uitdaging van de top van oktober op 114,69.

 

De euro leek kwetsbaar op $1.1442, nadat hij vorige week duidelijk lager was doorgebroken

“Covid-infectiecurves die de verkeerde kant opgaan, zijn een deel van de reden, terwijl in Oostenrijk en Nederland nieuwe beperkingen worden opgelegd”, zegt Ray Attrill, hoofd FX-strategie bij National Australia Bank. “De implicaties of zowel de groei als het ECB-beleid gaan niet verloren op de valutamarkten.”

De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, verschijnt later op maandag voor het Europees Parlement. Zorgen over inflatie hielden de vraag naar goud op $ 1.865 per ounce, na de grootste wekelijkse winst sinds mei.

De olieprijzen hadden een moeilijkere week, getroffen door een sterker wordende dollar en speculatie dat de regering van president Joe Biden olie zou vrijgeven uit de US Strategic Petroleum Reserve. Begin maandag was Brent met 21 cent gestegen tot $ 82,38 per vat, terwijl Amerikaanse ruwe olie 28 cent steeg tot $ 81,07.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
RSS
Follow by Email