Dixons Carphone biedt chauffeurs £ 1.500 bonus in strijd om arbeiders

Dixons Carphone biedt chauffeurs £ 1.500 bonus in strijd om arbeiders

  • Concurrentie voor vrachtwagenchauffeurs neemt toe nu Brexit, Covid en vakantieseizoen de tekorten verergeren

    Het aanbod van Dixons Carphone is de nieuwste zet in het zoeken naar personeel van retailers, wat ertoe heeft geleid dat sommige bedrijven inschrijfkosten van £ 10.000 aanbieden. Foto: Dixons Carphone

    De eigenaar van Currys PC World en Carphone Warehouse biedt een retentiebonus van £ 1.500 aan zijn vrachtwagenchauffeurs en dezelfde geldprikkel aan nieuwe rekruten terwijl de strijd om gekwalificeerde werknemers voortduurt.

    https://youtu.be/dT5CjRwNVOk

    Vacature

    Dixons Carphone biedt ook personeel dat elders in het bedrijf werkt en een vriend doorverwijst voor een chauffeursvacature een beloning van £ 1.000 en belooft £ 1.500 aan degenen die bereid zijn zich om te scholen om vrachtwagens te besturen.

    Als extra maatregel zal het bedrijf de kosten betalen van training en tests om in aanmerking te komen voor een rijbewijs van klasse C1, waarmee vrachtwagens van 7,5 ton kunnen worden bestuurd, voor iedereen ouder dan 21 jaar die in het bezit is van een Brits rijbewijs van categorie B voor meer dan een jaar.

    Voltooien

    Kandidaten zullen hun theorie, Certificaat van Beroepsbekwaamheid en hun praktische test voltooien terwijl ze waardevolle on-the-job training krijgen. Ze zullen ook worden getraind in gezondheid en veiligheid en productinstallatie, zodat ze indien nodig wasmachines en fornuizen bij mensen thuis kunnen plaatsen. Online verkeersborden training is mogelijk.

    Lindsay Haselhurst, Chief Supply Chain Officer bij Dixons Carphone, zei: “Onze chauffeurs zijn een essentieel onderdeel van onze operatie – onze ambassadeurs op de weg die de gigantische taak uitvoeren om elke week honderdduizenden producten aan te vullen, af te leveren en te installeren. onze winkels en onze klanten thuis.” Het aanbod van Dixons Carphone is de nieuwste zet in een strijd om werknemers, wat ertoe heeft geleid dat sommige werkgevers inschrijfkosten van £ 10.000 hebben aangeboden. Meer dan 1,1 miljoen banen in het VK blijven onvervuld, aangezien de Covid-pandemie en het vakantieseizoen de tekorten als gevolg van Brexit en een gebrek aan vaardigheden hebben verergerd.

    Handel verlaten

    Vooral vrachtwagenchauffeurs zijn in trek, aangezien belastingwijzigingen sommigen ertoe hebben aangezet om de handel te verlaten in een tijd van stijgende vraag naar thuisbezorging, wat een breed scala aan alternatieve werkgelegenheidskansen heeft opgeleverd voor degenen die bereid zijn een dag achter het stuur door te brengen.

     

    Logistics UK, dat vrachteigenaren, waaronder supermarkten, vertegenwoordigt, schat een tekort aan van 90.000 vrachtwagenchauffeurs, waaronder ongeveer 25.000 uit de EU die het land hebben verlaten sinds de Brexit. Ook is er een achterstand van 45.000 vrachtwagenrijexamens, waardoor naar verwachting zo’n 25.000 chauffeurs beschikbaar komen.

    Concurrentie

    De hevige concurrentie heeft Asda en Tesco ertoe aangezet om een ​​inschrijfgeld van £ 1.000 aan te bieden voor vrachtwagenchauffeurs en de zuivelgroep Arla om een ​​bonus van £ 2.000 aan te bieden. De verhuiskosten stijgen ook, aangezien verhuisbedrijven gedwongen worden om de prijzen op te voeren als gevolg van moeilijkheden bij het inhuren van chauffeurs. We hebben een kleine gunst te vragen. Miljoenen wenden zich elke dag tot The Guardian voor open, onafhankelijk, kwaliteitsnieuws, en lezers in 180 landen over de hele wereld steunen ons nu financieel.

    Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die gebaseerd is op wetenschap en waarheid, en analyse die geworteld is in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze berichtgeving open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen. Scooter theorie examen oefenen online mogelijk.

    Nieuwsorganisaties

    In deze hachelijke tijden is een waarheidszoekende wereldwijde nieuwsorganisatie als The Guardian essentieel. We hebben geen aandeelhouders of miljardairs, wat betekent dat onze journalistiek vrij is van commerciële en politieke invloed – dit maakt ons anders. Als het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en te ontmaskeren. Steun de Guardian al vanaf $1 – het duurt maar een minuut. Als je kunt, overweeg dan om ons elke maand met een vast bedrag te steunen. Bedankt.

     

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
RSS
Follow by Email